Het succespercentage van de door ons gebruikte koeriersdiensten waar het gaat om tijdige leveringen ligt tussen de 90% en 95%.
Dan houden wij altijd 5% tot 10% over welke niet binnen de aangegeven tijd wordt geleverd helaas.
Dit zijn de vervelende percentages waar iedere verzender in Nederland mee te maken heeft.


Tijdens bepaalde piekperiodes in het jaar kunnen helaas vertragingen optreden bij diverse koerierdiensten. Hoewel vertragingen vervelend zijn, worden ze over het algemeen vanzelf opgelost bij de koeriersdienst.

Zodra een pakket 2 dagen vertraagd is in vergelijking met de verwachte leverdatum, kunnen wij een onderzoek voor u starten. Als uw pakket aanzienlijk vertraagd is bij de pakketdienst, vragen wij u vriendelijk om ons een e-mail te sturen of ons contactformulier te gebruiken.

 

Hier is wat wij van u nodig hebben:

Via e-mail of het contactformulier.

Uw ordernummer
De pakketcode van de vertraagde zending

U kunt qua e-mail simpelweg antwoorden op de e-mail orderbevestiging die u eerder van ons heeft ontvangen en wij zullen deze ontvangen en in behandeling nemen.

Bellen mag uiteraard, maar kwesties als deze kunnen wij zelf ook niet direct verhelpen zonder een onderzoek te starten. Vandaar ons verzoek dit via e-mail te doen.

 

Dit is wat wij doen:

Wij starten een onderzoek bij de koeriersdienst, die ons zal informeren over de reden van de vertraging en wanneer zij verwachten dit op te lossen.

Mocht uw pakket alsnog arriveren tijdens dit proces, laat het ons dan direct weten, zodat we de zaak kunnen afsluiten.

We merken op dat vrijwel alle pakketten uiteindelijk worden geleverd. Al onze pakketten zijn aangetekend en verzekerd. Mocht het pakket niet meer traceerbaar zijn, dan zullen wij de situatie ook oplossen.

 

De gevolgen voor de koeriersdienst:

Op maandelijkse basis monitoren wij de percentages van al onze zendingen met betrekking tot succesvolle leveringen. Uiteraard betalen wij de koeriersdiensten voor hun diensten. Als hun service en succespercentages te laag zijn, zullen we dit bespreken en indien nodig koeriers vervangen.

 

De gevolgen van een vertraagde zending

Wij realiseren ons zeer goed dat een vertraagde zending gevolgen kan hebben voor uw werk, uw geplande sportieve activiteiten of sociale activiteiten.

Wij brengen dan ook uw ongemak en de ongemakken die onze binnendienst hiervan ondervindt zo helder mogelijk over aan de verantwoordelijke koeriersdienst.

Wij spannen ons dan ook maximaal in bij vertraagde zendingen en nemen dit zeer serieus.  We begrijpen zeer goed hoe vervelend een vertraagde zending is en doen datgene wat in onze macht is om dit te verhelpen.

Zodra het onderzoek loopt zullen we u op de hoogte brengen bij een ontwikkeling.
We willen u vragen om ons te informeren zodra het pakket alsnog bij u is.


Opmerkingen betreffende randzaken bij vertraagde zendingen.


- Wij zijn uw aanspreekpunt. Neem niet zelf contact op met de koeriersdienst. Zij zullen u weer doorverwijzen naar ons als opdrachtgever.

- Wij laten een onderzoek starten bij de koeriersdienst. Onderzoeken kunnen afhankelijk van de pakketdienst 5 tot 10 werkdagen in beslag nemen.

- Iedere zending is aangetekend en verzekerd. Wij lossen het dus op, ofwel met de levering van het bestelde en indien het uiteindelijk na onderzoek om een manco blijkt te gaan met een creditering.

- Wij verzenden zo lang als een onderzoek loopt geen nieuwe zending. Het staat u vrij zelf een nieuwe order te plaatsen en bij levering van de originele bestelling die aan de deur te weigeren.

- Overschrijding van de levertermijn geeft u geen recht op schadevergoeding.

 

Zelf een vraag stellen?
Vragen?